Textgain & CAG Ventures

Tekstdocumenten analyseren met Artificial Intelligence

Over de samenwerking

CAG Ventures verkent met Textgain de toepassingsmogelijkheden van geautomatiseerde tekstanalyse binnen de werkvelden van Antea Group en Centric. Textgain is een jonge onderneming die academische innovaties rondom Natural Language Processing in de praktijk toepast. Zowel Antea Group als Centric hebben opdrachtgevers waar vaak met tekstuele documenten wordt gewerkt. Door het toepassen van Artificial Intelligence op deze teksten kunnen analyses, voorspellingen en adviezen worden uitgevoerd die eerder niet mogelijk waren.

textgain-image.png?mtime=20200305173249#asset:294


Gijs van Beek

mede oprichter Textgain

“De samenwerking met CAG Ventures laat ons toe om innovatieve en efficiënte toepassingen uit te werken van onze AI-technologie in voor ons onbekende domeinen. Dit biedt gezamenlijk de mogelijkheid tot het creëren van krachtige en toekomstbestendige oplossingen met veel marktpotentie rond gestructureerde - en ongestructureerde teksten, voor Antea Group en Centric intern en /of als dienst voor de bestaande en nieuwe klanten”

- Textgain

Ruben van Dasler

projectmanager Bouw

“De adviesgroep Bouw van Antea Group heeft heel veel documenten opgesteld in de afgelopen jaren, voor verschillende opdrachtgevers en voor verschillende soorten panden. In deze ‘data’ zit veel waarde, maar we benutten deze waarde nog niet optimaal. Textgain onderzoekt nu met Antea Group of vanuit de beschikbare data geautomatiseerde verbetersuggesties gedaan kunnen worden.”

- Antea Group

Textgainlogolarg

Over Textgain

Textgain is in 2015 opgericht als spin-off van de Universiteit van Antwerpen. De ervaring met academisch onderzoek op het gebied van Language Technology zetten zij om in praktische toepassingen zoals sentiment analyse of opmerken van trendwijzigingen.

Gijs van Beek | www.textgain.com| info@textgain.com | +32 (0) 484 77 77 66

Over CAG Ventures

CAG Ventures ondersteunt ondernemers met kennis, kapitaal en een interessant netwerk. Met onze expertise en ervaring geven we jouw onderneming het laatste zetje op weg naar commerciële volwassenheid.


Harmen Tjeerdsma | info@cag-ventures.com | 06 11 51 89 45


Heeft jouw startup een innovatieve oplossing voor een duurzame en leefbare omgeving en ben je klaar om naar een volgende level te gaan? Dan verdien jij onze steun. Meld je aan voor de volgende pitch!

Aanmelden