4DR Studios & CAG Ventures

Volumetric Studio voor 3D-filmopnamen

Over de samenwerking

CAG Ventures neemt een minderheidsbelang in 4DR Studios. Deze jonge onderneming uit Eindhoven start de eerste ‘Volumetric Studio’ van Nederland.

In deze studio kunnen 3D-filmopnamen worden gemaakt van mensen en objecten die vervolgens geplaatst kunnen worden in elk denkbare virtuele wereld. De opnames maken virtuele werelden nóg levensechter. Overheden, scholen en zorginstellingen hebben al belangstelling getoond om gebruik te maken van de studio’s. Wereldwijd zijn er slechts enkele van deze studio’s actief.

CAG-Ventures-4DR-Studios-image-01.JPG?mtime=20191104102129#asset:284:imageInTextfield

Natasja Paulssen

algemeen directeur Dutch Rose Media

“Wij wilden altijd al graag mensen opnemen in onze AR-producties, maar dat was nog niet mogelijk. Tot we deze techniek van volumetric video op het spoor kwamen. Omdat deze niet in Nederland beschikbaar was, hebben we het initiatief genomen om zelf een studio te starten. Voor ons is het een gedroomde uitbreiding op de beschikbare technieken en we zijn erg blij dat we dit plan samen met CAG Ventures waar kunnen maken.”


- 4DR Studios

Harmen Tjeerdsma

manager Innovatie & ICT Antea Group

“We zien augmented en virtual reality steeds vaker toegepast worden in onze werkvelden. Bijvoorbeeld bij het ontwerpen van kunstwerken zoals tunnels en bruggen. Ook bij de inspectie van gebouwen, installaties en industriële sites bieden AR en VR meerwaarde. Met deze investering in 4DR Studios willen we de ontwikkeling versnellen en nieuwe toepassingen creëren.”- Antea Group

Over 4DR Studios

4DR Studios is gestart door Dutch Rose Media. Zij ontwikkelen sinds 2012 visualisatie-concepten op basis van augmented reality. Met deze nieuwe 360 graden-filmstudio in Eindhoven kunnen 3D-opnamen gemaakt worden om fotorealistische weergaven van personen met vloeiende, natuurlijk bewegingen toe te voegen aan virtuele werelden.

Natasja Paulssen | 4drstudios.com | info@4drstudios.com | (0031)40 792 00 35

Over CAG Ventures

CAG Ventures ondersteunt ondernemers met kennis, kapitaal en een interessant netwerk. Met onze expertise en ervaring geven we jouw onderneming het laatste zetje op weg naar commerciële volwassenheid.

Lees meer over 4DR Studios op de website van Antea Group

Lees meer over 4DR Studios op de website van Centric

Harmen Tjeerdsma | info@cag-ventures.com | 06 11 51 89 45

Heeft jouw startup een innovatieve oplossing voor een duurzame en leefbare omgeving en ben je klaar om naar een volgende level te gaan? Dan verdien jij onze steun. Meld je aan voor de volgende pitch!

Aanmelden