Sky Survey

CAG Ventures investeert in drone-technologie Sky Survey

Start-up accelerator CAG Ventures investeert in de drone-technologie van Sky Survey, die visuele inspecties en digitale 3D modellen veiliger en goedkoper maakt. De samenwerking met Sky Survey is de eerste participatie van CAG Ventures.

Drone-inspecties zijn veilig en efficiënt. Hoogwerkers, steigerconstructies en abseilende inspecteurs aan veiligheidskabels zijn niet meer nodig. Windmolens zijn korter buiten bedrijf en bruggen blijven voor verkeer toegankelijk wanneer inspecties met een drone worden uitgevoerd. Verder leveren drones scherpe foto- en videobeelden en doen ze in combinatie met sensortechnologie bijvoorbeeld razendsnelle hoogtemetingen over grote oppervlaktes.

‘Meer inzicht in de openbare ruimte’

Erik Deuring, projectmanager assetmanagement van Antea Group: “Met Sky Survey zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van dronetechnologie. Drone-inspecties van bruggen en windmolens zijn veiliger, sneller en goedkoper. Daarnaast biedt de data die drones verzamelen veel meer inzicht in de openbare ruimte. De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten.”

Sky Survey betrokken bij opstellen drone-wetgeving

Als high-end expert in drone-inspecties is Sky Survey nauw betrokken bij het opstellen van wet- en regelgeving rond het gebruik van drones in de openbare ruimte. Jesse Don, directeur van Sky Survey: “Voor Sky Survey is de participatie van CAG Ventures een mooie mogelijkheid om unieke product-marktcombinaties aan te bieden. We hebben aanvullende expertises en onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. Met deze samenwerking verwachten we de afzetmarkt voor commerciële drone-operaties enorm te vergroten.”

Over CAG Ventures

CAG Ventures, een initiatief van Antea Group en Centric, biedt jonge ondernemingen kennis, kapitaal en toegang tot een interessant klantennetwerk. De samenwerking met start-ups en scale-ups draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe producten, boort nieuwe markten aan en versnelt het innoverend vermogen. CAG Ventures zoekt voortdurend naar ondernemers en partners met een inspirerende visie en een kansrijke propositie op het vlak van IT of engineering.

Over Sky Survey

Sky Survey b.v. is een professionele organisatie gespecialiseerd in promotionele opnames, visuele en thermische inspecties door gebruik van een drone. Wij werken met de UAS FALCON 8 en de DJI INSPIRE 1. Dit zijn meest veilige en betrouwbare systemen op dit moment beschikbaar voor commerciële doeleinden. Het team van Sky Survey b.v. bestaat uit gebrevetteerde vliegers en leden met jarenlange ervaring in QHSE, Onshore en Offshore- en luchtvaartindustrie. Sky Survey b.v. werkt conform de laatste wet- en regelgeving en biedt een hoge kwaliteit aan visuele inspecties.